Националният музей в Прага включи в експозицията си най-популярния символ на коронавируса –

...
Националният музей в Прага включи в експозицията си най-популярния символ на коронавируса –
Коментари Харесай

Коронавирусът влиза в музеите, за да остане в историята

Националният музей в Прага включи в експозицията си най-популярния символ на коронавируса – маските за лице. Това е алегоричен знак, че коронавирусът един ден ще бъде история.

Подобно на обстановката в България, заради първичния дефицит на медицински маски, доста хора започнаха да ги създават сами. В самодейността за предотвратяване на хората по света се включиха хиляди дребни шивашки цехове, производители на ръчно юридически текстил и водещи фешън дизайнери. 

" Днес има токова свръхпроизводство на артикули, че е трудно е да се каже какво точно би трябвало да остане за бъдещите генерации. Но що се отнася до маските, те са знак на обстановката и точно това показваме  с изложбата ", казва кураторът Мира Бурянова. 



Селекцията на маски в музея е определена измежду стотици маски, изпратени от жителите. Тя включва фолклорни претекстове, занимателни дизайни и националния байрак. Една от тях е ушита от момче с аутизъм, нарисувало картата на публичния превоз в Прага, друга е направена от плата на ризата на сватбения костюм на мъж. Всяка от тя разказва истории.  Има и невероятно екстравагантни модели, пригодени за безпроблемно пиянство и ядене  да вземем за пример. 

 
Манекени " пазят " места в заведенията за хранене във Вилнюс
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР